2012 metai atliktas tyrimas dėl laivavedžių kursų Kaune

2012 metai atliktas tyrimas dėl laivavedžių kursų Kaune

15min.lt rastas straipsnis sudomino ne tik pareigūnus, bet ir skaitytojus, kurie norėdami sužinoti tyrimo rezultatus paviešino 2012 metais skelbtą straipsnį apie įtarimus organizuojant fiktyvius laivavedžių kursus Kaune.

Pareigūnai atlieka tyrimą dėl galimų fiktyvių laivavedžių kursų Kaune

Pasak LNK Žinių, įtariama, kad abejotinais būdais pažymėjimus įgijo garsus teatro režisierius Rimas Tuminas, buvęs Kauno apygardos teismo vadovas Albertas Milinis, buvęs Marijampolės policijos vadovas Edvardas Bukota, taip pat su nusikalstamu pasauliu siejami asmenys, Kauno politikai ir jų šeimų nariai. Kai kurie jų sako, kad pažymėjimus gavo sąžiningai. Laivavedžių kursai turėjo vykti prie Kauno marių, tačiau tikrintojams netikėtai apžiūrėjus patalpas, jos rastos užrakintos – nesimatė nei dėstytojų, nei mokinių. Kad paskaitos buvo fiktyvios Saugios laivybos administracijai patvirtino ir vienas dėstytojas. „Turimi audito duomenys mums labai aiškiai parodė, kad yra piktnaudžiaujama ir yra nusižengiama įstatymams,. Ir mes kreipėmės į teisėsaugos institucijas ir turime informaciją, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ir per tą laikotarpį iš tikrųjų pagal mūsų turimus sąrašus apie 400 Lietuvos Respublikos piliečių buvo tokie pažymėjimai buvo išduoti, nors kaip nustatė auditas, faktiškai nevyko jokie kursai“, – LNK sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Mokyklos atstovas, atsakingas už praktinius kursus, pripažino, kad nevyko paskaitos, nebuvo žmonių nesusirinko ir taip toliau. Nuo tyrimo priklausys, ar pažymėjimai iš juos gavusiųjų bus atimti. Bendrovė jau neteko teisės rengti kursų.

Straipsnis paimtas iš: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/pareigunai-atlieka-tyrima-del-galimu-fiktyviu-laivavedziu-kursu-kaune-56-234666

Gaila, bet pareigūnų išvados ir sprendimai rasti nebuvo, o taip norėtųsi sužinoti šios istorijos baigtį… Norisi tikėti, kad tai buvo tik nedidelis nesusipratimas ir viskas buvo išsiaiškinta be didelių baudų, griežtų papeikimų ar visiško mokyklos uždarymo. Visko būna, visko pasitaiko, todėl be teisinių sprendimų ir išvadų sunku spręsti iš straipsnio turinio kaip buvo iš tikro.

Laivo teises. KiekvienamAtgalinės nuorodos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *